Over Eva en haar keramiek is recent een boek verschenen. Het hart van dit boek wordt gevormd door een serie foto's van 75 beelden, afkomstig uit Eva's omvangrijke oeuvre. De foto's geven een duidelijk beeld van haar grenzeloze fantasie en maken de sterke en positieve kracht van haar beelden voelbaar.
 
In de begeleidende tekst gaat Jetze Steensma -kunsthistoricus, publicist en dichter- op zoek naar het hoe en waarom van de intrigerende beelden en komt dan tot een verrassende conclusie die de lezer zal herkennen, verbazen en ontroeren en die aan de beelden een extra dimensie geeft. Tenslotte geeft hij kort overzicht van de geschiedenis van de keramiek en gaat hij in op het branden en glazuren.
 

In Eva en het Paradijs komt Eva zelf ook uitvoerig aan het woord: over haar jeugd in Indonesië, de kampen, de bootreis naar Holland, de tekenacademie in Amsterdam en haar visie op het leven. Ook vertelt ze over haar gevoelens bij het maken van een beeld. Wanneer is een beeld mislukt? Wat is volgens haar creativiteit? Hoe lang werkt ze aan een beeld? Welke boetseertechnieken gebruikt ze? Ook 'gewone' vragen worden niet ontweken: had je nog wel tijd voor je kinderen en de huishouding?      Het boek is zowel geschreven voor geïnteresseerde leken als voor professionele keramisten.

 
   

Gegevens over het boek:

- formaat: 21 X 28 cm
- aantal pagina's: 120, waarvan 75 met    kleurafbeeldingen
- bindwijze: gebonden in band
- teksten: Jetze Steensma
- fotografie: Paul Jorritsma
- prijs: € 37,50
- ISBN 90-70399-48-2

Bestellen: U kunt Eva en het Paradijs bestellen door overmaking van € 37,50 op postbanknr.  3947361  t.n.v. Uitgeverij Ravenberg Pers te Oosterbeek, met vermelding van "Eva" en het adres waar het boek naar toe gestuurd moet worden. Binnen een week na ontvangst van uw overschrijving wordt het boek u toegezonden.
   
     
       
 
De Fantastische Zeereis Het Kijken Op Stap Olifant